Guide

Bør du skifte vinduer eller ruder?

Din lokale glarmester kan lave en konkret vurdering af dine vinduer, men her får du en række spørgsmål, som kan hjælpe dig på vej.

Mine vinduer 25-50 år gamle 
Du har sandsynligvis termoruder. Overvej at få skiftet ruderne til energiruder.

Mine vinduer er mere end 50 år gamle 
Du har sandsynligvis forsatsvinduer. Glarmesteren kan vurdere, om vinduet er bevaringsværdigt og kan energiforbedres, eller om du skal overveje at få skiftet hele vinduet inklusiv ramme.

Jeg har en relativt høj varmeregning
Dine ruder holder sandsynligvis ikke godt nok på varmen, eller også slutter listerne mellem ramme og karm ikke tæt. Få en glarmester til at hjælpe dig med at finde en løsning. Det kan altid betale sig. 

Det trækker fra mine vinduer om vinteren
Det kan skyldes stive gummilister, gamle termoruder eller råddent træværk. Få hjælp fra glarmesteren til at finde problemet. Måske kræver det slet ikke nye vinduer.

Jeg bor tæt på en trafikeret vej
Du er sikkert generet af støj, selvom du måske har vænnet dig til det. Støj er ikke bare irriterende, det er direkte sundhedsskadeligt. 
For at minimere støjen fra vinduerne, kan du få monteret en forsatsløsning eller ruder med indbygget støjdæmpning. Din glarmester hjælper dig med det rette valg.
Læs mere om forsatsløsningerher.

Min bolig bliver stegende varm om sommeren
Du bør overveje at få monteret solafskærmende ruder. Glasset har en usynlig belægning, der minimerer solens varmestråling, så du undgår overophedning i sollys.