Glashus understøtter udeliv i SIlkeborg

Nørkjærhus bliver både brugt af spejdere, dagplejere og lokale klubber

En spejderhytte i Silkeborg har fået et gigantisk løft med en mellembygning i glas.

Glashuset står åbent hele døgnet og bliver brugt af både spejdere, dagplejere, løbekklubber og alle andre, der trænger til et hvil i skoven. 

Arkitektonisk helhed

Glashuset er bygget, så det naturligt integreres i resten af bygningerne. Det nye glashus er 65m2, og lægger sig formmæssigt op ad de eksisterende bygninger, så træhytterne og glashuset sammen danner en arkitektonisk helhed.

med sin transparens forbinder glashuset indelivet i spejderhytten med udelivet i skoven, så dårligt vejr ikke forhindrer spejdere og andet skovfolk i at nyde skoven.

Klimavenlig konstruktion

I hver ende af glasbygningen er der en skydedør, der kan åbnes helt op, så man kan sidde i læ uden at gå glip af den friske luft.

Selve huset er bygget op omkring et gummiprofil, der ikke leder kulde, så kuldebroer, der ellers er almindelige i f.eks. udestuer, oplever man ikke i glashuset.

En anden, ikke helt ligegyldig detalje er, at glashuset ikke er opvarmet.

Det i sig selv betyder, at huset uden videre kan være åbent for alle, og at man sagtens kan lade skydedørene stå åbne uden at bekymre sig om varmeregningen. Samtidig slutter gummiprofilet tæt, så varmen ikke stikker af på kolde dage.

mellem facaden og taget er der cirka 10 cm luft, så der er naturlig ventilation, også med lukkede døre.