Før frosten: Sådan vasker du dine vinduer rigtigt

Glarmesteren har set det meste, lige fra ridsede ruder pga. vinduesvask med stålsvamp, til syreskader på vinduerne. Her får du den bedste opskrift på vinduesvask, der giver (næsten) nye ruder.

Før vinteren begynder, er det tid til en god vinduesvask. For når først frosten kommer, er det både koldt og besværligt at vaske vinduer udendørs.

Derfor får du her Glarmesterens bedste tips til en vinduesvask, der efterlader dine vinduer skinnede rene og uden striber: 

  • Vask vinduer i gråvejr. Når solen skinner på vinduet, tørrer vandet alt for hurtigt. Det efterlader striber og plamager. Vask derfor altid vinduer i gråvejr, så du kan nå at skrabe og tørre efter
  • Hav udstyret i orden. Du skal bruge: en skraber med gummikant, en plasticsvamp eller klud og en god, tør bomuldsklud.
  • Lav den rigtige sæbeblanding. I en plasticspand blander du: 5 liter koldt eller lunkent vand, 1 spsk. Opvaskesæbe (endelig ikke for meget!), 1 dl. Lagereddike, 1 hætte salmiakspiritus.
  • Indsæb ruden grundigt. Hvis rammen er beskidt, starter du med at vaske den med sæbevand. Sæb derefter ruden godt ind.
  • Skrab –i sæbevandet! Når du skraber ruden oppefra og ned, er det vigtigt at skrabe, hvor der er fugtigt af sæbevandet. Hvis du skraber på den tørre rude, vil det øjeblikkeligt give striber.
  • Tør kanterne af. Tør rudens kanter af med den tørre klud. Og husk at udskifte kluden med en tør, så snart den bliver fugtig.

Vinduesvasken holder nok ikke hele vinteren, men hvis du sørger for at dine vinduer er godt rene før frosten kommer, går vasken hurtigere næste gang.

Læs mere om glas og bliv inspireret til glasløsninger i hjemmet på http://glarmesterlauget.dk/glasinspiration