Nyt spejl på badeværelset?

Få glarmesterens bedste råd til montering

Kombinationen af et tungt spejl og fugt på badeværelset, kan resultere i spildt arbejde og en dyr oplevelse, hvis ikke spejlet bliver hængt rigtigt op. Her får du glarmesterens 5 bedste råd til montering af spejl på badeværelset.

Den rigtige type spejl, den rigtige lim, den rigtige påføring af limen, den rigtige placering osv. osv. Der er mange ting at have for øje, når der skal monteres spejle på badeværelset.

Casper Neergaard, indehaver af ME Glas i Højbjerg, kender til mange af de fejl, man kan begå som gør-det-selv-mand eller kvinde, når man ikke er fagmand.

Først og fremmest, skal man overveje typen af spejl: ”Fordi der er meget fugt på et badeværelse, kan det være en god idé at få monteret et lamineret spejl. Hvis spejlet ikke er lamineret, kan det med tiden blive ødelagt at fugten. Et lamineret spejl koster ca. 20% mere, men det koster det samme i arbejdstid at montere det eller få det monteret”, siger Casper Neergaard.

Brug den rigtige lim og påfør den rigtigt

Den lim du bruger, skal også være den rigtige:

”Der er mange, der bruger den forkerte lim. Når man skal montere et spejl, er det vigtigt at bruge en lim uden syre. Syren ødelægger spejlet, så det bliver grimt at se på, og så er det gode arbejde spildt”, siger han.

Især når spejlet skal hænge i et fugtigt badeværelse, er påføringen af limen vigtig:

”En almindelig fejl, mange begår, er at smøre limen på bagsiden af spejlet i en s-form, som skaber en masse striber, der kan komme fugt i, især på badeværelset.     Fugten går ind og får limen til at løsne sig, så spejlet til sidst falder ned. I stedet skal man påføre limen i store klatter, ca. på størrelse med en 5-krone og med 20-30 cm. mellemrum, så kan fugten ikke sætte sig fast”, fortæller Casper.

Køb og montér den rigtige løsning

Som glarmester vurderer Casper Neergaard mange forskellige ting, når han skal montere et spejl. F.eks. er der rigtig flotte muligheder for at få lys i spejlet, men så skal spejlet monteres med skjulte beslag, så der er plads til ledningerne bag ved: ”Fordi jeg er glarmester tænker jeg f.eks. over, at der skal være ca. 13 mm mellem væggen og spejlet, hvis det er monteret med beslag. Og spejlet skal ikke være hængt for langt ned mod vasken, så der kommer for mange vandstænk fra håndvask. Med mindre der er børn, der skal kunne se sig i spejlet. Så skal spejlet selvfølgelig hænge længere nede.

Det handler om at kende alle mulighederne, så man køber og monterer det rigtige”, siger Casper Neergaard. Han anbefaler, at man spørger en fagmand til råds, før man begynder at montere selv. Ellers kan det blive en kort og dyr fornøjelse.

Find din glarmester ->

Spejle ->

Rengøring af glas og spejle ->

Badeværelsesglas ->

Interessegrupper ->

Glas med Garanti ->

Brug en faguddannet glarmester ->