Spar på varmeregningen: Få tjekket dine vinduer

I Danmarks smukke gamle bygninger skruer borgerne i disse dage op for varmen. Men det kan blive en dyr fornøjelse, hvis de gamle ruder og vinduer ikke er helt tætte

Mange oplever, at de kan skrue termostaten op på både 4 og 5, uden at radiatoren kan varme boligen helt op. Men ofte er det ikke radiatoren den er gal med –for hvis ruden har stort varmetab, kan man fyre nok så højt inde –varmen strømmer lige ud.

For de, der har utætte eller punkterede ruder, bliver vinteren dermed ikke bare lang og kold: Den bliver også hundedyr i varme.

For at løse problemet, går mange på jagt efter nye vinduer, selvom det ofte er nok at få skiftet ruderne.

Skift ruden –ikke hele vinduet

For rigtig mange er det ikke nødvendigt at skifte vinduerne- ofte er det faktisk nok at skifte ruderne ud. Hvis du har termoruder, er dit varmetab langt større end hvis du har energiruder. Derfor anbefaler glarmestre at få skiftet alle termoruder til energiruder. Det øger både komfort og mindsker varmetab; og dermed en unødigt høj varmeregning.

En af fordelene er, at hvis du har smukke, gamle vinduer med forsatsløsning, kan du beholde dine vinduer, og få isat energiruder, der holder bedre på varmen.

Få tjekket dine vinduer

Det er en god idé at få tjekket dine vinduer af en professionel glarmester, for at finde ud af, hvilken stand de er i, og hvor meget du kan spare på at skifte ruderne.

Vinduestjek er et projektsamarbejde mellem Glarmesterlauget og Energibolig, der har til formål at gøre borgernes ruder mere energivenlige. Både for miljøets og økonomiens skyld.

Det er gratis at få et vinduestjek. Det eneste du skal gøre, er at ringe til din lokale glarmester og aftale et besøg. Du kan finde den glarmester der er tættest på dig på Glarmesterlaugets hjemmeside:

www.glarmesterlauget.dk